TERMÍNY ODVOZOV SEPAROVANÉHO ODPADU – 1. POLROK 2017
Papier
Vždy vo štvrtok, a to: 9. februára, 23. marca, 4. mája, 15. júna a 27. júla 2017. Zbiera sa do plastovej nádoby. Zberajú sa: noviny, časopisy, brožúry, katalógy, cenníky, knihy, lepenky, vlnité lepenky. Nezberá sa: pergamenový, asfaltový, dechtový papier a lepenka, brúsny, mastný, lakovaný a napustený papier a lepenka, hygienicky závadný papier, obuvnícka lepenka, papierový prach a výseky dierkovačiek, papier a plasty znečistené potravinami. Nádoba nesmie obsahovať nečistoty (piesok, uhlie, kovy, sklo, cement, škváru, drevo, kožu, gumu a iné)

PET fľaše a iné plasty
Vždy v piatok, a to: 27. januára, 10. marca, 21. apríla, 2. júna a 14. júla 2017. Zberá sa do plastových vriec. Zberajú sa PET fľaše z nealkoholických nápojov v stlačenom stave, sáčky, fólie, igelity, plastové nádoby z kozmetiky – potravín. Vrece nesmie obsahovať nečistoty (piesok, uhlie, kovy, sklo, cement, drevo, kožu, gumu a iné).

Sklo
Vždy v stredu, a to: 18. januára, 1. marca, 12. apríla, 24. mája a 5. júla 2017. Zberá sa do veľkých nádob na sklo rozmiestnených po obci.

Tetra Paky
Vždy v stredu, a to: 8. februára, 5. apríla, 3. mája, 31. mája, 28. júna, 26. júla 2017. Zberá sa do veľkých oranžových plastových kontajnerov rozmiestnených v obci.

Za dôslednú separáciu vám ďakujeme!

mariuspedersen

komentárov (3)

  • nikaka3

    Dobrý deň.
    Podľa najnovšieho zákona o odpadoch, ktorý vstúpil do platnosti od 1. januára 2016, je každá obec povinná okrem iného zabezpečiť zavedenie a vykonávanie zberu jedlých olejov a tukov z domácností. Mesto či obec tak môže vykonávať rôzne organizované zbery, v rámci ktorých môžu obyvatelia nosiť použitý rastlinný olej na vopred dohodnuté miesto.
    A čo naša obec ? Ďakujem za odpoveď

  • Juraj Filo

    Naša obec má na dvore dostupný veľkokapacitný kanister na zber opotrebovaného kuchynského oleja. Stačí sa ohlásiť na Obecnom úrade aj s prineseným odpadovým olejom.

  • nikaka3

    No fantáázia… veľmi ďakujem za pozitívnu informáciu. Teším sa z našej obce. Srdečná vďaka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné údaje sú vyznačené * hviezdičkou.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.