V piatok 7.4.2017 budú pred budovami potravín v Krakovanoch a Strážoch členky Miestnej skupiny Slovenského Červeného kríža a Jednoty dôchodcov Slovenska vyberať príspevky v rámci zbierky Deň narcisov (Liga proti rakovine). Prosíme Vás, ktorí môžte, podporte túto dobročinnú akciu akýmkoľvek príspevkom.

AKO VYZERÁ DOBROVOĽNÍK?

PRE ROK 2017 SÚ PLATNÉ TIETO IDENTIFIKAČNÉ ZNAKY:

  • Žlté tričko s logom Ligy proti rakovine na chrbte, ktoré bude mať oblečené dobrovoľník.
  • Identifikátor dobrovoľníka umiestnený na ľavej strane prednej časti trička, obsahujúci nápis „DOBROVOĽNÍK DN 2017“ a číslo dobrovoľníka.
  • Narcisy – symbol zbierky na rozdávanie za dobrovoľný príspevok – budú žltej farby s jemným oranžovým stredom.
  • Papierová pokladnička bielej farby s modro-žltou potlačou opatrená textom – Deň narcisov, 7. 4.2017, #chcempomahat, číslo registrácie zbierky vydané Ministerstvom vnútra SR. Každá pokladnička bude prelepená modrými ochrannými nálepkami so žltým nápisom Deň narcisov. Okrem toho sa na každej pokladničke nachádza logo Ligy proti rakovine a číslo pokladničky.

ČO JE DEŇ NARCISOV

Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine a tento rok sa koná už po 21-krát. Ulice miest a obcí v jediný deň v roku – tentokrát 7. apríla 2017 – zaplavia žlté narcisy. Každý, kto si narcis pripne na svoj odev, vyjadrí týmto gestom podporu a spolupatričnosť s tými, ktorí bojujú s rakovinou. Vhodením dobrovoľného príspevku do pokladničky dobrovoľníkov Dňa narcisov zároveň pomôže naakumulovať finančné prostriedky na konkrétnu praktickú pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám na celom Slovensku.
Liga proti rakovine počas celého roka pripravuje projekty a programy, ktorými pomáha pacientom v ich konkrétnych problémoch, situáciách a výzvach. Okrem toho sa stará o prevenciu a informovanosť celej verejnosti, podporuje zdravotnícke zariadenia, nemocnice, iné občianske združenia i výskum v oblasti liečby onkologických ochorení.
Pripnutím žltého kvietku v Deň narcisov vysielame onkologickým pacientom odkaz, že nie sú vo svojom ochorení sami, že ich boj sa týka nás všetkých a že majú našu podporu.

IDE TO AJ CEZ SMS

Prispieť môžete aj zaslaním SMS s ľubovoľným textom na č. 848 v hodnote 2 EUR v sieti mobilných operátorov O2, Orange, Slovak Telekom a Štvorka v termíne od 27.3. do 15.4.

PLATOBNOU KARTOU ALEBO PREVODOM CEZ PORTÁL DARUJME.SK

Prispieť môžete aj vykonaním platby platobnou kartou alebo prevodom cez portál darujme.sk – kliknite

Vianc info na www.dennarcisov.sk 

Ďakujeme!