V piatok 28. júna 2019 vystúpia v amfiteátri Kultúrneho domu v Krakovanoch v rámci XIII. Župného festivalu kultúry skupiny Madratz, Ičo Pčelár so skupinou Rock ´n Rolla a Slniečko. Sobota a nedeľa sa potom ponesie v tradičnom “folklórnom duchu”.

#19:00 MADRATZ

Kapela MADratz vznikla v marci 2017 v meste Vrbové. Po krátkych jamoch v pivnici v zložení Ondrej Jobus (bicie), Martin Valo (basa), Tomáš Klinovský (gitara) a Šimon Kratochvíl (gitara) sa kapela rozhodla prizvať k mikrofónu speváčku a textárku Aničku Kislíkovú z ďalekého východu, čím sa kapele podarilo spojiť niečo s ničím. Kapela začala od začiatku tvoriť vlastné skladby a podarilo sa spojiť viacero hudobných štýlov, čím vznikol jedinečný zvuk. MADratz funguje na symbióze podladených metalových gitár a moderného funk – rocku, do ktorých sa zapája jemný melodický spev. Kapela využíva množstvo gitarových efektov, no charakteristickým prvkom je časté využívanie delay pedálov, čím sa dosiahol jedinečný psychadelický feeling. Dlhé ťahavé slohy gradujú do energických refrénov.

#20:30 ITCHO PČELÁR & ROCK ´N ROLLA

Táto eventová kapela brázdi firemné akcie, svadby, plesy, či oslavy po celom Slovensku i Českej republike už niekoľko rokov. Na jej čele stojí spevák Itcho Pčelár, strieborný finalista speváckej súťaže Československo hľadá superstar. Kapela má za sebou spokojných zákazníkov ako: Holiday Inn, Wüstenrot, Allianz Praha, MetLife, Transpetrol, Dynamik Holding, Nubium, Hotel Zlatý Kľúčik, Presinsky & Co., Hotel Galileo, Le Market Praha a mnohých iných… ROCK N’ ROLLA – kombinuje najpopulárnejšie piesne rôznych období od nesmrteľných skladieb,  až po tie najnovšie tanečné, ktoré nám hrajú momentálne v rádiu. Snažia sa držať krok s trendom a hudobný playlist ušijú na mieru pre vašu akciu.  Nedajte sa zmiasť názvom. Rock n’ Rolla. Je odvodený od výroku jedného z účasníkov akcie, na ktorej kapela hrala ešte v časoch, keď nemali názov a ľudia odišli šťastne vytancovaní. Znel takto:
“To bol teda Rock n’ Roll”

#22:00 SLNIEČKO

Slniečko, alias Punto a Rybacé hlavy, je kultová kapela z Piešťan, ktorá sa nedá hudobne zaškatuľkovať. Na scéne je už takmer 36 rokov a za ten čas prešla mnohými žánrovými premenami: od folk-rocku a blues, cez country, world music až po gypsy swing. Svoju hudbu označujú výrazom “úderný dedinský rock”. Ich špecifikom je spev v nárečí piešťanského regiónu a humorné texty krakovianskeho rodáka Petra Remiša.

VSTUPNÉ NA MIESTE 6€, PREDPREDAJ 4€/OBECNÝ ÚRAD KRAKOVANY, PIVÁREŇ U NOTÁRA