9.kolo: STK DLHÁ – OSK KRAKOVANY 13 :5

Body OSK: Stehlík 4, Popelka 1.

Proti nováčikovi 5.ligy sme sklamali. Nedokázali sme nadviazať na výkon ani výsledok z predchádzajúceho kola, keď sme hrali určite proti silnejšiemu súperovi(STK Hlohovec). Okrem Stehlíka nepodal ani jeden zo spoluhráčov(Popelka, Predný, Varga, Štefanka) taký výkon, ktorý by sa podobal úrovňou výkonu z predchádzajúceho zápasu. Pri veľkej vyrovnanosti súťaže bude pre udržanie sa v 5.lige potrebná väčšia stabilizácia výkonov.

10.kolo: TJ Slavoj BOLERÁZ – OSK KRAKOVANY 5:13

Body OSK: Stehlík 4,5, Predný 3,5, Štefanka a Varga po 2,5.

Dôležité víťazstvo na stoloch súpera, s ktorým sme v minulosti zriedka slávili víťazstvo. Hoci sme nastúpili bez Popelku (domáci bez Kormútha), podali sme tentokrát asi najkolektívnejší výkon, napriek nie najpriaznivejšiemu vývoju stretnutia. Po prvýkrát sme na úvod vyhrali obe štvorhry, avšak po prvom kole dvojhier bol stav stretnutia vyrovnaný 3:3. Z našich bol úspešný iba Stehlík. Druhé kolo dvojhier vyznelo v náš prospech pomerom 3:1. A posledné kolo dvojhier sme vyhrali dokonca vo všetkých dueloch. Hoci sme dosiahli jedno z najvyšších víťazstiev za posledné obdobie, nerodilo sa ľahko. Tentokrát sme boli až trikrát šťastnejší my v päťsetových dueloch(súper 1x), čo hlavne rozhodlo o našom úspechu. Ale po bojovných výkonoch našich chlapcov to bolo zaslúžené kolektívne víťazstvo… Zlepšenie výkonov treba konštatovať u všetkých troch mladíkov-Predný, Štefanka, Varga, ktorí konečne potešili hlavne svojho ťahúňa – Stehlíka. Treba si len zaželať, aby im táto výkonnosť vydržala aj v jarnej časti.

11.kolo: OSK KRAKOVANY – ZŠMK VRBOVÉ B 7:11

Body OSK: Popelka 3, Varga a Stehlík po 2.

Predohrávka po dohode oboch mužstiev.

Po ukončení druhého kola dvojhier bol stav zápasu 5:5. Žiaľ, tretie kolo dvojhier vyznelo jasne pre súpera, keď sme nedokázali ani raz bodovať. Prekvapujúco prehrali svoje dvojhry aj Stehlík a Popelka(proti L.Svetlíkovi a Brenesselovej), hoci boli papieroví favoriti. Súper odskočil na 5:9. Víťazstvá Vargu a Popelku v záverečnom kole dvojhier iba zmiernili našu prehru. Po desiatom bode súpera dostal príležitosť aj Štefanka (za Stehlíka). Škoda, ďalšia prehra v zápase so súperom vo vyrovnanom boji. Naďalej sa nedarilo hlavne Paťovi Prednému, ktorý znova prehral v prvom kole dvojhier svoj ďalší päťsetový zápas…

Záverom jesennej časti:

Tento ročník 5.ligy je veľmi vyrovnaný. Z môjho pohľadu výkonnejšie nad ostatné mužstvá vyčnievajú Buková a Špačince, pokiaľ nastupujú v kompletnom zložení. Ostatné mužstvá sú výkonnostne dosť vyrovnané a preto bude boj o umiestnenie ešte urputný. Víťazstvá sme dosiahli v štyroch stretnutiach, sedem krát boli úspešnejší súperi. Mrzia hlavne prehry v Zelenči, Veselom i v Dlhej, doma zasa s Vrbovým a Hosté. Z môjho pohľadu sme v týchto stretnutiach mohli dosiahnuť viac ako len prehrať. Pri všetkej úcte k výkonnosti týchto mužstiev si myslím, že keď dokážeme poraziť tretie mužstvo tabuľky – SKT Hlohovec, mali sme bodovať aj proti vyšeuvedeným súperom. Treba poznamenať, že sa zvýšila kvalita aj kvantita tréningov u Štefanku a Vargu vďaka Stehlíkovi. Škoda,že túto možnosť pre študijné zaneprázdnenie (okrem prázdnin) nemá Paťo Predný, ktorý by rozhodne mal byť trvalou oporou kolektívu. Napriek tomu môžeme smelo konštatovať,že príchody Vargu i Popelku zvýšili kvalitu nášho kolektívu podstatnou mierou.Ak sa nám podarí stabilizovať výkonnosť na úroveň posledného zápasu v Bolerázi,potom hľadím na budúcnosť stolného tenisu v Krakovanoch optimisticky. Veď ešte stále mladí pretekári Predný, Štefanka i Varga s pomocou Stehlíka dokážu i v budúcnosti úspešne vzdorovať v 5.lige ostatným súperom.

Počas jesene zaskakovali v mužstve ešte Čelín, Seitler i Ondrejovič. Čelín úspešne zaskočil v Trnave. Ondrejovič však pre zdravotné problémy prestal s pretekaním. Želáme mu skoré uzdravenie.

Nakoniec by som sa rád zmienil o Vás, ktorí sledujete túto stránku. Myslel som, že tieto komentáre robím iba pre svoju zábavu. Zistil som, že Vás je viac, ktorí túto stránku sledujete. Vyslovujem poďakovanie za Váš záujem o moje poznatky a budem sa snažiť informovať Vás čo najobjektívnejšie aj v budúcnosti o reprezentácii mojej rodnej obce Krakovany, v tomto pre mňa obľúbenom športe.