15.kolo MSTK LEOPOLDOV C – OSK KRAKOVANY 12:6

Body OSK: Stehlík 3, Predný a Štefanka po 1,5

Krutá prehra vzhľadom na priebeh jednotlivých súbojov.Hralo sa šesť vyrovnaných päťsetových zápasov a v nich boli domáci úspešní 5-krát a my raz… Náš Varga prehral všetky súboje po piatich setoch a to v rozhodujúcich setoch tým najtesnejším rozdielom. Vo štvorhre sa naďalej nedarí dvojici Stehlík-Varga. Naopak, víťaznú šnúru predĺžili Predný so Štefankom. Boj o záchranu bude ešte urputný.

16.kolo OSK KRAKOVANY – ŠK Slávia STO ZELENEČ A 10:8

Body OSK: Stehlík 4, Štefanka 2,5, Varga 2 a Predný 1,5.

Predohrávka stretnutia (kvôli organizovaniu plesu v stanovenom čase vyžrebovania) so súperom, ktorý má iba o bod menej ako my. Postaveniu mužstiev v tabuľke zodpovedal aj priebeh stretnutia. Vyrovnanosť jednotlivých stretnutí sa niesla až do poslednej loptičky stretnutia.Mužstvá sa striedali vo vedení do stavu 5:5.Potom hostia odskočili na stav 5:7. Pamätné zostanú prehry Predného(2x),Štefanku i Vargu v päťsetových zápasoch, keď naši chlapci mali viacnásobné možnosti na víťazné zakončenie.Dovtedajšia bojovnosť našich tentokrát priniesla nakoniec svoje ovocie. Súper v ďaľších bojoch bol úspešný iba raz zásluhou ich jednotky Zlatohlávka.Otočili sme na 9:7. Spomínaný Zlatohlávek znížil na 9:8(po päťsetovom boji s Predným,keď Paťo viedol 2:0 na sety),ale v poslednom (opäť päťsetovom) súboji Marek Varga zabezpečil dôležité víťazstvo.

Opäť možno konštatovať zlepšenie formy u Štefanku,Vargu i Predného. Paťo prehral tri päťsetové stretnutia,v ktorých mal viacero mečbolov. Ale predsa aj on po víťaznom päťsetovom stretnutí sa pričinil o dôležité body.Body Stehlíka boli očakávané a tiež je citeľná jeho zásluha na zlepšujúcej sa výkonnosti ostatných spoluhráčov vďaka zvýšenému záujmu o tréningy.

V tomto stretnutí sa hralo až osem päťsetových súbojov. Súper bol úspešný 5-krát a my 3-krát.Po smolnom našom začiatku prišiel šťastný koniec.

17.kolo: STK HOSTE – OSK KRAKOVANY 11:7

Body OSK: Stehlík 4,5, Varga 1,5 a Predný 1.

Do stavu 8:7 vyrovnaný zápas. Mužstvá sa striedali vo vedení.V záverečných zápasoch sme nedokázali dotiahnuť do víťazných setov ani náskok troch či štyroch loptičiek.Iba Stehlík dokázal poraziť najúspešnejšieho domáceho hráča Kalivodu. V stretnutí sme prehrali na sety 41:26. Temer polovicu prehratých setov(počet 16,teda 40%) sme prehrali tým najtesnejším rozdielom napriek tomu,že sme boli pred setbolmi často vo vedení… Tu je hlavná príčina našej zápasovej prehry so súperom,ktorý kolo predtým vyhral na stoloch neohrozene vedúcich Špačiniec. Za zmienku však stojí výhra vo štvorhre dvojice Stehlík – Varga po piatich neúspešných dueloch.Podotýkam, že domáci nastúpili opäť v najsilnejšom zložení. V našom družstve sa vôbec nedarilo Štefankovi a to hlavne v neúspešných koncovkách…

18.kolo: OSK KRAKOVANY – OSTK ŠPAČINCE B 8:10

Body OSK: Stehlík a Varga po 3,5, Predný a Štefanka po 0,5.

Prehra,ktorá bude dlho bolieť.Proti suverénne vedúcemu mužstvu tabuľky sme odohrali nešťastný zápas. Po oboch výhrach vo štvorhrách sme v zápase neustále viedli až do stavu 7:6.V ďaľšom stretnutí Predný po dvoch vyrovnaných setoch nedotiahol do úspešnej koncovky svoj zápas a jeho prehrou súper zápas začal otáčať. V poslednom kole dvojhier ubúdali sily aj Stehlíkovi(prehra s Podmakom) a tiež smola pri mečbole Predného znamenalo vedenie súpera 7:10. Ani suverénne víťazstvo Vargu v poslednom zápase už nestačilo na zisk aspoň remízy.Napriek veľkej snahe nedokázali v našom mužstve bodovať po úspešnej štvorhre ani Predný ani Štefanka vo dvojhrách.Bez bodovania dvoch hráčov je ťažko uhrať úspešný výsledok.Napriek tomu sme mali veľmi blízko k remíze. Veľmi dobre zahral popri Stehlíkovi aj Marek Varga,ktorý prehral iba s Daňom Šulkom po tuhom boji. Po tejto čestnej prehre so súperom najvyššieho rangu sa smutno pozerá na predposledné miesto tabuľky po nečakaných(alebo ozaj očakávaných?) ostatných výsledkov posledných kôl…

Súper predstavoval vyrovnanejší kolektív.Ich dvaja hráči uspeli v troch zápasoch a ďaľší dvaja vo dvoch… Škoda,že tréningovú formu nevie hlavne Emil Štefanka zúžitkovať v súťažných zápasoch. Ale dúfam,že karta sa v pravý čas obráti. Na tréningoch odvádzajú spolu s Marekom Vargom vyrovnané boje a verím,že sa to preukáže časom aj v súťaži. Postavenie v tabuľke máme stále predovšetkým vo svojich rukách,napriek podivným výsledkom našich najbližších tabuľkových súperov.