1.kolo: OSK KRAKOVANY – ŠKP TRNAVA B 12:6

Body OSK: Stehlík a Varga po 3,5, Štefanka a Popelka po 2,5.

Úvod do novej sezóny 2020/2021 5.ligy ObSTZ Trnava nám tentokrát vyšiel nad očakávanie. Pred stretnutím sme mali pred súperom veľký rešpekt,lebo v jarnej časti minulého ročníka sme na domácich stoloch prehrali 7:11. Na zápas sme nastupovali po zvýšenej predsezónnej aktivite v príprave hráčov Stehlíka, Vargu, Štefanku i Popelku Žiaľ, naša opora,do ktorej sme vkladali veľké nádeje – Patrik Predný – nám pred sezónou oznámil, že dáva prednosť iným osobným prioritám. Pre budúcnosť stolného tenisu v Krakovanoch veľká škoda,ale musíme to rešpektovať. Je to odchod ďaľšieho nádejného pretekára,ktorý mal udržiavať tento šport v obci na slušnej úrovni. Boli by sme radi,keby sa opäť za zelené stoly vrátil. Inak aj tu sa budeme musieť spoľahnúť na cudzích hráčov.

A teraz k samotnému stretnutiu.

Zápas sa začal od začiatku pre nás vyvíjať úspešne.Vyhrali sme obe štvorhry. Štefanka s Popelkom vyhrali hladko 3:0. Aj Stehlík s Vargom viedlí hladko 2:0. Potom ale hostia vyhrali dva vyrovnané sety.Náš pár však drámu piateho setu nepripustil a hladko zvíťazil.

V prvých dvoch kolách dvojhier sme sa vypli k dávno nevídanému výkonu i výsledkami v jednotlivých stretnutiach. Z prvých deviatich dvojhier prehral iba Varga s Benkom(jednotka v drese hostí a jediná prehra Vargu v zápase) a ostatné dvojhry sme vyhrali. Teda viedli sme už 10:1(!). Veľký skalp si pripísal na svoje konto Emil Štefanka,ktorý ako jediný porazil jednotku súpera-Mira Benku pomerom setov 3:1. Ale súper nebol až taký slabý. Päť našich víťazných zápasov skončilo v pomere 3:2…. Potom nastalo v mužstve pochopiteľné uspokojenie(a tiež striedanie: Seitler za Popelku), čo súper využil na zmiernenie trpkej prehry.

Možno konštatovať,že predsezónny prístup k tréningom priniesol zlepšenie formy hlavne u Štefanku a Vargu, ktorí popri Stehlíkovi preukazujú viditeľný skok vo výkonnosti.

2.kolo: Slavoj BOLERÁZ – OSK KRAKOVANY 11:7

Body OSK: Stehlík 3, Varga 2, Popelka a Štefanka po 1.

Nezopakovali sme výkon z predchádzajúceho stretnutia. Domáci posilnení o Miloša Kormútha predstavujú silnejší kolektív ako vlani. Stehlík s Vargom uhrali päť bodov,ale Štefanka s Popelkom iba po bode.

3.kolo:OSK KRAKOVANY – OSK SUCHÁ n.P. A 7:11

Body OSK: Stehlík 3,5, Varga 2,5 a Popelka 1.

Nezvládli sme ani domáce stretnutie so Suchou. Do stavu 6:6 to bol vyrovnaný boj,ale potom sme dokázali zvíťaziť iba raz (Stehlík znížil na 7:8). V ďaľších vyrovnaných zápasoch(hlavne Vargu a Popelku) sme nedotiahli súboje do víťazného konca. Štefankovi sa nedarilo tak, ako proti Trnave. Prekvapujúco prehral aj Stehlík s ľavákom hostí Križanom.