Milí rodičia a deti,
Hvezdáreň a planetárium M.R. Štefánika v Hlohovci vyhlasuje výtvarnú súťaž Vesmír očami detí, kde každoročne našu škôlku reprezentujú so svojimi výtvarnými prácami naši šikovníci. V tomto týždni sa práve venujeme tejto téme, s deťmi výtvarne zobrazujeme vesmír a určite naša škôlkárska porota vyberie niektoré práce a pošle do okresnej súťaže. Je nám veľmi ľúto , že všetky deti sa nemôžu v škôlke realizovať a zapojiť do súťaže, preto sme prišli s nápadom ak by mali detičky doma chuť maľovať planéty, vesmír, kozmonautov, mimozemšťanov, privítame a oceníme i prinesené práce detí z domu bez výtvarného zásahu dospelej osoby. PODMIENKY SÚŤAŽE: Do súťaže je možné priniesť výkresy spracované ľubovoľnou technikou v maximálnom formáte A2. Samozrejme každá prinesená práca bude v našom školskom kole vyhodnotená a ocenená. Názov práce s menom autora napíšete s ceruzkou zo zadnej strany výkresu a prinesiete do MŠ od 8.3. do 12.3. 2021. Nápadité výtvarné práce škôlkárska porota vyberie a pošle do okresného kola do 9.apríla 2021.
V termíne 15.- 25. apríla 2021 bude v priestoroch Vlastivedného múzea v Hlohovci inštalovaná výstava víťazných a výstavných prác uvedenej výtvarnej súťaže. Do celoslovenského kola vyberie okresná porota z každej kategórie 5 prác a organizátor okresného kola ich doručí so zoznamom zúčastnených škôl do Slovenskej ústrednej hvezdárne v Hurbanove.
Ďakujem za spoluprácu a tešíme sa na vaše výtvarné práce a dúfame, že sa čoskoro všetci stretneme v škôlke aj keď podľa COVID automatu sa situácia od pondelka 22.februára 2021 nemení.
Môže ísť o kresbu, na ktorej je 1 osoba