Vážení rodičia, od stredy 7. apríla 2021 bude prevádzka našej materskej školy otvorená v riadnom režime  pre všetky deti.

Organizačné pokyny:

  • Do MŠ bude sprevádzať dieťa aj si pre dieťa príde iba ten rodič (starý rodič, súrodenec…), ktorý sa preukáže negatívnym výsledkom testu, nie staršieho ako 7 dní, alebo ak prekonal COVID- 19 preukazuje sa dokladom o prekonaní nie starším ako tri mesiace, alebo očkovanie druhou vakcínou pred viac ako 14 dňami.
  • Do MŠ môžu chodiť iba deti, ktorým ( alebo ich príslušníkom ) nebola nariadená karanténa.
  • Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom.       Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.
  • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy.
  • V interiéri MŠ sa pohybujete s prekrytými dýchacími cestami s respirátorom nie dlhšie ako 10 minút, v šatni môžu byť len jedna dospelá osoba.
  • Zákonný zástupca dodržiava epidemiologické opatrenia R-O-R.
  • Dieťa musí mať v skrinke náhradné rúško.
  • Naďalej platí pravidlo zákazu hračiek z domáceho prostredia, okrem plyšovej hračky na spinkanie ktorú si dieťa ponechá počas celého týždňa v MŠ.
  • Zakázané je zhromažďovanie sa osôb v areáli a pred areálom materskej školy, zakázané sú hry detí na dvore materskej školy pri odchode domov.
  • Zákonný zástupca pri akomkoľvek podozrení na COVID 19 okamžite nahlási riaditeľke MŠ a dieťa nechá v domácej izolácie.

POTREBNÉ TLAČIVÁ  PRI NÁSTUPE DIEŤATA v stredu 7. apríla 2021

 Informácie pre dotknuté osoby o dobrovoľnom súhlase

 Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti

Čestné vyhlásenie

Tlačivá na si môžete stiahnuť a vytlačiť v sekcii školstvo MŠ , tlačivá na stiahnutie. Ak nemáte možnosť si tlačivá vytlačiť, pripravené budú ráno v MŠ pri prvom nástupe dieťaťa.

Za Vašu trpezlivosť a zodpovednosť ďakujeme.

Zároveň Vás žiadame, aby ste do komentára alebo  na mail adresu ms@krakovany.sk  potvrdili záujem o MŠ od stredy 7.apríla 2021 /mám záujem a meno dieťaťa/  k zabezpečeniu stravy, prípadne telefonicky 033/7798431             v utorok 6.apríla 2021 do 15.00. Strava sa do obedára nevydáva, odhlasovanie detí zo stravy do 7.15 hod. Deti zamestnaných rodičov, ktoré MŠ  už navštevujú od utorka 6.4.2021 sa nemusia nahlasovať.