Vážení rodičia,

naďalej Vás prosíme o zodpovedné pristupovanie súvisiace s ochorením COVID  – 19 vzhľadom k tomu, že toho času sa ochorenie šíri  hlavne medzi deťmi. Prosíme Vás, aby ste nepodceňovali akúkoľvek chorobu u ktoréhokoľvek dieťaťa (črevnú virózu, teploty, chrípkové príznaky a iné), lebo COVID 19 sa u deti šíri rôznymi spôsobmi.
Navrhujeme, aby ste dali pri príznakoch deti pretestovať, zostali v domácej izolácii
a bezodkladne informovali MŠ.
 Ak sa vyskytne v spoločnej domácnosti potvrdené ochorenie COVID 19 Ag testom, PCR testom, alebo PoCT testom dieťa zostáva v karanténe a je potrebné túto skutočnosť ihneď nahlásiť materskej škole, zároveň Vás prosíme a doporučujeme  dieťa aj otestovať. Hlásenie a testovanie je potrebné z dôvodu zabezpečenia ochrany zdravia celého kolektívu v ktorom sa dieťa nachádzalo aj z dôvodu, že povinnosťou materskej školy je pravidelné týždenné hlásenie  počtu pozitívnych osôb na RÚVZ Trnava,  prípadne zabezpečenia ďalšieho postupu. Nové aktuálne informácie k 25. januáru 2022  z dôvodu vydania novej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva k izolácii osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a ku karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 nájdete na webe www.minedu.sk/skolsky-semafor.

Zároveň Vás upozorňujeme na nové tlačivá Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti a Oznámenie o  výnimke z karantény, ktoré nájdete v sekcii Tlačivá na stiahnutie.                                                                                                           Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu. BUĎME ZDRAVÍ!!!