19.kolo ŠK Slávia ZELENEČ – OSK KRAKOVANY 12:6

Body OSK: Stehlík 4,5 a Varga 1,5

Začiatok stretnutia bol vcelku vyrovnaný,ba možno povedať,že sme mali čiastočne navrch. V úvodných dvojhrách očakávane vyhrali Stehlík i Varga. K ním sa mohol pridať aj Štefanka,ktorý vyhral svoj prvý set s mladým Šupalom. Ďaľšie dva sety však po vyrovnanej hre najtesnejšie prehral(na 16 a 9) a tak miesto nášho vedenia 4:1 zostalo iba vedenie 3:2. A ďalšia smola sa nám nalepila hneď v prvých dvojhrách druhého kola,keď Štefanka i Varga viedli na sety 2:1 a 2:0, avšak obaja zápasy prehrali. V prípade víťazstiev sme mohli viesť 5:3… Stal sa opak:Domáci sa ujali vedenia 5:3 a my sme sa nevedeli už vzchopiť.Stehlík v nasledujúcej dvojhre znížil náskok súpera na 4:5, ale opäť v tretej runde prišla rana do našich radov,keď Varga v päťsetovom zápase opäť prehral. To už bola silná rana do psychiky nášho mužstva z ktorej sme sa už nedokázali vzchopiť. Od štvrtého hráča Vl.Seitlera sa body nečakali.

Vzhľadom na vyrovnanosť piatich mužstiev spodnej časti tabuľky ako i neočakávané (viacmenej očakávané,kamarátske) výsledky našich súperov sme sa dostali na chvost tabuľky.

20.kolo: OSK KRAKOVANY – OSK SUCHÁ n.P. 10:8

Body OSK: Stehlík 4,5, Varga 2,5, Štefanka 2 a Čelín 1.

Súper prišiel silne oslabený,čo sme náležite využili. Sú to dôležité body,ale jasať sa ešte nedá. V zostávajúcich kolách bude viac zápasov pravdy t.j.mužstvá v pásme zostupu sa stretnú vzájomne. Nás čakajú zápasy: vonku Buková a doma Boleráz. Záchranu máme vo vlastných rukách. Čo len jedno víťazstvo by malo cenu zlata.

21.kolo: Victoria BUKOVÁ – OSK KRAKOVANY 13:5

Body OSK: Stehlík 4 a Seitler 1.

Domáci nastúpili v najsilnejšom zložení, nakoľko potrebovali naplno zabodovať k záchrane. Stehlík však bodoval víťazne aj proti Pavlíkovi a vyhral všetky svoje dvojhry. Bod navyše potom uhral Seitler proti náhradníkovi súpera. Domáci sa netajili tým,že proti nášmu súperovi o záchranu-Vrbové B- nastúpia v oslabenej zostave, čím sa nepriamo v prípade víťazstva Vrbového postarajú o naše umiestnenie na predposlednej priečke… (Ako sa neskôr ukázalo,tak to aj dopadlo).

22.kolo: OSK KRAKOVANY – Slavoj BOLERÁZ 13:5

Body OSK: Stehlík a Varga po 4,5, Štefanka 2,5, Seitler 1 a Čelín 0,5.

Tentoraz nám vyšiel začiatok stretnutia. Po víťazných štvorhrách sme dosiahli plný bodový zisk aj v prvom kole dvojhier. Úspešne začal ďaľšie kolo aj Varga a to sme už viedli 7:0,hoci hostia (až na Miloša Kormútha) prišli v kompletnom zložení. Hostia sa potom čiastočne vzchopili,ale nášho Stehlíka čakali ešte 3 stretnutia a začali sme veriť vo víťazstvo. Tento vývoj bol priaznivý pre ďalší priebeh strenutia a motiváciou pre každého nášho hráča. Táto pohoda sa preniesla do celého kolektívu a po prvýkrát v tomto ročníku dokázali zabodovať všetci naší hráči -aj Čelín vo štvorhre a Seitler v dvojhrách.

Napriek tomuto víťazstvu končíme v tabuľke na predposlednom mieste s rovnakým počtom bodov ako pred nami Buková, s ktorou máme horšie vzájomné zápasy. Ako sa to prejaví na zostupe,či zotrvaní v 5.lige bude rozhodnuté asi až pred súťažou nového ročníka podľa toho, kto sa do nového ročníka prihlási.

Tabuľka 5.ligy ročník 2021/2022: