Vážení občania,

Dňa 26. júla 2024 došlo k naplneniu procesu odovzdania novovybudovanej kanalizačnej siete v Krakovanoch do správy spoločnosti TAVOS. Všetky formálne požiadavky Ministerstva životného prostredia SR boli schválené Správnou radou spoločnosti TAVOS.

Všetkých, ktorí už majú vybavené podklady na pripojenie (projekt schválený TAVOS-om, schválenie drobnej stavby na stavebnom úrade), chceme upozorniť na ďalší postup, ktorý je potrebné dodržať pred samotným pripojeným sa na novovybudovanú kanalizačnú sieť:

✅ v prvom rade po vydaní oznámenia o schválení drobnej stavby  na stavebnom úrade je potrebné vybaviť a podpísať so spoločnosťou TAVOS zmluvu o pripojení sa na kanalizačnú sieť.

✅ až po podpise tejto zmluvy je možné začať so skutočným pripojením sa v teréne na novú kanalizačnú sieť, kde pri realizácii je potrebné osloviť pracovníka spoločnosti TAVOS, ktorý by mal prísť skontrolovať samotné pripojenie.

V prípade, že ešte nemáte zabezpečené podklady na pripojenie sa na novovybudovanú kanalizačnú sieť,  tak Vám opätovne chcem predstaviť spoločnosť STAVEBKO, ktorá vykonáva inžiniersku činnosť.  Spoločnosť zastúpená konateľom  pánom Jozefom Markom Vám zabezpečí všetko od zamerania prípojky, spracovania projektu, zabezpečenia ohlásenia drobnej stavby až po podanie žiadosti  o uzatvorenie zmluvy na TAVOS-e.

Tel. kontakt: 0917 723 001. Cena za poskytnuté služby je zhruba 160 € vrátane správnych poplatkov.

Ďakujem všetkým našim občanom za trpezlivosť.

PhDr. František Klinovský, starosta obce