Jozefovský turnaj 2015 má nového víťaza

18.ročníka Jozefovského stolnotenisového turnaja v Krakovanoch sa zúčastnilo rekordné množstvo štartujúcich: na strane TAVOS-u 9 zástupcov a na súperovej strane 10 starostov z Nižnej, Špačiniec,Dubovian, Sasinkova, Rakovíc, Dol.Lopašova, Veľ.Orvišťa, Ostrova, Trebatíc a Krakovian a 11 poslancov ako zástupcov obcí. V ich radoch boli aj poslanci obecného zastupiteľstva z Plaveckého Sv. Mikuláša, ktorí zastúpili za stolmi svoju starostku.

Účastníkov turnaja privítal novozvolený starosta Krakovian Mgr.František Klínovský. Vo svojom uvítacom príhovore najskôr privítal všetkých účastníkov turnaja, zablahoželal prítomným Jozefom k ich sviatku a poprial úspechy pretekárom k nastávajúcim bojom.

30 pretekárov bolo potom rozdelených do 5 skupín, kde sa stretol každý s každým. Vybraní ôsmi hráči na oboch stranách bojovali o body do súťaže družstiev. Víťazi skupín sa potom stretli systémom každý s každým o víťaza jednotlivcov a tiež o najlepšieho hráča TAVOS-u ako aj o najlepšieho starostu. Starostovia obhájili vlaňajšie víťazstvo v súťaži družstiev tentoraz v pomere 11:5 aj vďaka novej krvi v radoch novozvolených starostov. Z nových tvárí najviac prekvapili starostovia Špačiniec, Nižnej, Rakovíc a domácich Krakovian. Zdá sa, že v tomto volebnom období budú mať starostovia navrch. Súťaž jednotlivcov vyhral poslanec zo Sasinkova Richard Beblavý, ale zadarmo to nebolo. Hlavne zápas so starostom Trebatíc mal slušnú úroveň. Miroslav Baša bol vyhodnotený ako najlepší hráč TAVOS-u a Juraj Valo ako najlepší starosta. Súťaž útechy a zároveň celkové 6.miesto sa sťahuje do Špačiniec zásluhou ich starostu – Júliusa Zemka. Domáci starosta skončil na 9.mieste.

Všetci účastníci turnaja boli odmenení plaketami z rúk starostu Krakovian. Ceny a diplomy najlepším odovzdali starosta Mgr.Klínovský a predseda predstavenstva TAVOS-u Ing.Marián Lesanský. Za dlhoročnú organizátorskú prácu tejto športovej akcie sa dostalo ocenenia Ing. Ferdinandovi Procháskovi z TAVOS-u, ktorý odchádza do dôchodku a podľa jeho slov by to mal byť jeho posledný absolvovaný ročník. Nezabudlo sa ani na zakladateľa týchto podujatí – bývalého starostu p.Jozefa Vatrta a jeho pokračovateľa – Mgr. Vladimíra Mihálika. Všetci traja boli odmenení upomienkovými darmi.

Organizáciu turnaja po športovej stránke mal na starosti Ing.Vladimír Seitler.

Veľké ĎAKUJEME od všetkých účastníkov patrí ženám v kuchyni, ktoré pod vedením vedúcej kultúrneho domu p.Sylvie Bartákovej pripravili pohostenie ako sa vraví par excelance.

Väčšina účastníkov si sľúbila a priala stretnúť sa o rok znova na 19.ročníku.

Zapísal: Ing.Vladimír Seitler

Pohár starostu pre rok 2015 putuje do Veselého

18. ročníka stolnotenisového turnaja o Pohár starostu obce Krakovany sa zúčastnilo 41 pretekárov z Bratislavy, Nitry, Bernolákova, Trnavy, Mostu pri Bratislave, Starej Turej, Vrbového, Gbelov, Trakovíc, Malženíc, Jasl.Bohuníc, Sasinkova, Veselého, Ostrova, Kočína a domácich Krakovian. Po prvýkrát privítal pretekárov novozvolený starosta obce Mgr. František Klínovský. Vo svojom uvítacom príhovore vyjadril želanie zachovať tradíciu týchto turnajov a zaželal hráčom radosť z hry.

Hráči boli najskôr rozdelení do 10 skupín, v ktorých sa stretol každý s každým. Z každej skupiny dvaja najlepší postupovali do tzv. veľkého finále a ostatní sa stretli o pohár útechy. Tu sa hralo už vyraďovacím systémom. Favoritom opäť ruže nekvitli. Hlavne semifinálové boje boli veľmi vyrovnané. Najskôr oplatil Kleman prehru z vlaňajškieho finále domácemu Stehlíkovi, keď domáci hráč nepremenil viacero setbalov a potom predvlaňajší víťaz nestačil na Hulmana z Veselého. Vo vyrovnanom finále nemal opäť šťastie vlaňajší finalista Kleman proti Hulmanovi, keď po tuhom boji prehral podobne ako vlani piaty set o dve loptičky. Čaká ho nabudúce tretí pokus… Sľúbil, že opäť príde. A tak do análov histórie zapisujeme opäť nové meno – Rasťo Hulman z OŠK Veselé. Boj o bronz obhájil opäť Jaro Zámečník (Stará Turá), keď domáci Stehlík nevyužil ani vedenie 8:3 v piatom sete na bronz …

Alexander Chovan z Mosta pri Bratislave sa stal víťazom útechy a obsadil tým 21.miesto.

Poháre, diplomy a vecné ceny od sponzorov firiem Panasonic a PPA Control odovzdali nielen najlepším, ale aj zúčastneným dievčatám, či mladším pretekárom starosta obce Mgr. František Klínovský a hlavný rozhodca turnaja Ing.Vladimír Seitler.

Opäť nechceme zabudnúť na našich priateľov z Vrbového, ktorí nám zapožičaním priehradiek medzi stoly skultúrnili herné prostredie. Vďaka patrí aj všetkým účastníkom turnaja za korektné vystupovanie počas súbojov. V neposlednom rade ďakujeme aj pesonálu kuchyne za prípravu občerstvenia počas turnaja a ich strávený čas, ktorý obetovali namiesto svojich rodín pre zdarný priebeh turnaja.

Zapísal: Ing.Vladimír Seitler, hlavný rozhodca turnaja

Momentálne žiadne komentáre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné údaje sú vyznačené * hviezdičkou.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.